End of Season Sale - Κερδίστε έως και 60 % σε επιλεγμένα προϊόντα -- days --:--:-- ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ

Υπάρχει ένας μικρός ποδοσφαιριστής που μεγαλώνει στο σπίτι και ήρθε η ώρα για τα πρώτα (δεύτερα, τρίτα) ποδοσφαιρικά του παπούτσια; Η επιλογή των σωστών παιδικών ποδοσφαιρικών παπουτσιών δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Εξάλλου, δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνιση και τη μάρκα (adidas, Nike, Puma κ.λπ.), αλλά /όλα έχουν να κάνουν με το μέγεθος του ποδοσφαιρικού παπουτσιού, το υλικό και την επιφάνεια του γηπέδου στο οποίο θα παίζει το παιδί σας.

Το σωστό μέγεθος των ποδοσφαιρικών παπουτσιών για ένα παιδί

Το κυριότερο είναι να γνωρίζετε το σωστό μέγεθος. Το ποδοσφαιρικό παπούτσι πρέπει να ταιριάζει ακριβώς στο σωστό μέγεθος. Επομένως, είναι απαραίτητο να μετράτε προσεκτικά το πόδι του παιδιού, ειδικά όταν αγοράζετε online. Για έναν λεπτομερή και απλό οδηγό σχετικά με το πώς να μετρήσετε το σωστό μέγεθος ποδιού, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο. Εκεί θα βρείτε καλές και χρήσιμες συμβουλές.

Παιδικά ποδοσφαιρικά παπούτσια ανά τύπο επιφάνειας

Ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή ενός ζευγαριού ποδοσφαιρικών παπουτσιών είναι η επιφάνεια για την οποία έχουν σχεδιαστεί. Η επιφάνεια καθορίζει τον τύπο της σόλας. Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε αν το παιδί θα παίξει σε φυσικό γρασίδι, τεχνητό γρασίδι ή σε εσωτερικούς χώρους.

1)Παπούτσια ποδοσφαίρου για φυσικό χόρτο

Cleats(Τάπες)

Αυτά είναι τα κατάλληλα ποδοσφαιρικά παπούτσια αν ψάχνετε παιδικά παπούτσια για φυσικό χόρτο. Θα παρέχουν σταθερότητα σε στεγνό, αλλά και σε βρεγμένο έως ελαφρώς λασπωμένο γήπεδο. Οι τάπες για γρασίδι φέρουν την ένδειξη FG (σταθερό έδαφος), αλλά προσέξτε, δεν είναι κατάλληλες για τεχνητές επιφάνειες! Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού και οριστική απώλεια της δυνατότητας διεκδίκησης.

dětské lisovky

Γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι τάπες σε τεχνητή επιφάνεια;

Ο κόκκος καουτσούκ που σχηματίζει το υλικό πλήρωσης στο τεχνητό γρασίδι παράγει υψηλότερες θερμοκρασίες από το φυσικό γρασίδι. Οι σόλες των συμβατικών συμπιεστών FG δεν είναι κατασκευασμένες για αυτές τις θερμοκρασίες, σε αντίθεση με τους συμπιεστές AG/MG. Το τεχνητό γρασίδι έχει επίσης πολύ υψηλότερη πρόσφυση, οπότε οι μη στρογγυλού σχήματος τάπες μπορούν να "κλειδώσουν" με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιθανό να προκληθούν τραυματισμοί εάν αλλάξει απότομα η κατεύθυνση της κίνησης.

Εάν το παιδί σας θα εναλλάσσεται μεταξύ φυσικού και τεχνητού χλοοτάπητα και θέλετε ένα ζευγάρι παπούτσια, τότε θα πρέπει να επιλέξετε είτε τα AG cleats είτε τα MG cleats. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στους δύο τύπους επιφανειών.

Συλλογή ποδοσφαιρικών παπουτσιών διάσημων παικτών

Υπάρχει μια πληθώρα σχεδίων παιδικών παπουτσιών για να διαλέξετε. Για παράδειγμα, ο αγαπημένος σας παίκτης μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε. Οι καλύτεροι έχουν τις δικές τους συλλογές. Πολύ δημοφιλή, όχι μόνο στα παιδιά, είναι τα αθλητικά παπούτσια της adidas με τα οποία παίζει ο Λιονέλ Μέσι ή αυτά της Nike που φοράει ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι τάπες, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα ποδοσφαιρικά παπούτσια, πήραν το όνομά τους από τον τρόπο κατασκευής τους, όπου πλαστικά βύσματα διαφόρων σχημάτων τοποθετούνται μέσα στη σόλα.

Παπούτσια ποδοσφαίρου μαλακής επιφάνειας ( βρεγμένο, λασπωμένο)

Για μαλακό έδαφος, όταν ο αγωνιστικός χώρος είναι υγρός, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε καρφωτές τάπες (SG). Τα καρφιά στις σόλες τους είναι συνήθως μεταλλικά (και μπορούν να αντικατασταθούν) και επίσης ψηλότερα από τις τάπες, ώστε να μην γλιστράνε σε υγρές, λασπωμένες επιφάνειες. Άλλες τεχνολογίες βοηθούν στην εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής σταθερότητας και απόδοσης. Για παράδειγμα, η πρόσφυση Anti-clog για να απωθεί τη λάσπη από τη Nike.

kolíkové kopačky

Παπούτσια για σταθερό έδαφος

Ένα υβρίδιο των κλασικών υπάρχει για τα παπούτσια σταθερού εδάφους. Στις σόλες τους θα βρείτε και τους δύο τύπους βυσμάτων. Αυτά τα παπούτσια είναι επίσης σχεδιασμένα για μαλακές επιφάνειες.

lisokolíky

2) Παιδικά ποδοσφαιρικά παπούτσια για τεχνητό γρασίδι και άλλες επιφάνειες

Για το τεχνητό γρασίδι υπάρχουν ειδικά παπούτσια με την ένδειξη AG ή MG (τεχνητό/multi έδαφος). Αυτά τα παπούτσια είναι επίσης η ιδανική λύση 2 σε 1, εάν το παιδί σας παίζει εναλλάξ σε φυσικό και τεχνητό γρασίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε τεχνητό όσο και σε συμβατικό χλοοτάπητα.

Ένας άλλος τύπος παπουτσιών είναι τα παπούτσια χλοοτάπητα (TF). Αυτά έχουν μικρά λαστιχένια καρφιά σε όλη τη σόλα τους και είναι σχεδιασμένα για τεχνητό χλοοτάπητα όλων των μηκών καθώς και για χαλίκι, χιόνι ή σκυρόδεμα. Ωστόσο, θα γλιστρήσουν στο γρασίδι.

3) Παιδικά παπούτσια εσωτερικού χώρου

Τα παπούτσια εσωτερικού χώρου (IC) δεν έχουν καρφιά. Ο σκοπός τους είναι εύκολος και σαφής - χρήση μόνο σε εσωτερικούς χώρους. Από σχολικά γυμναστήρια έως επαγγελματικές αίθουσες. Εκτός από το futsal σε παρκέ δάπεδα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε επιφάνειες με καουτσούκ.

sálovky

Τα πιο προσιτά παιδικά ποδοσφαιρικά παπούτσια

Τα λαστιχένια παπούτσια αξίζουν επίσης τουλάχιστον μια αναφορά. Για πολλούς ποδοσφαιριστές, τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά παπούτσια. Τα περίφημα "λάστιχα" είναι προσιτά και σχετικά ανθεκτικά, ειδικά στο ελαστικό μέρος τους. Τα υφάσματα, από την άλλη πλευρά, στεγνώνουν γρήγορα. Είναι κατάλληλα για γρασίδι και χαλίκι. Για όσους αναζητούν μια προσιτή εναλλακτική λύση, ωστόσο, υπάρχουν και συγκριτικά οικονομικά και καλύτερα, πιο σύγχρονα μοντέλα. Ακολουθεί μια επισκόπηση των πιο προσιτών ποδοσφαιρικών παπουτσιών από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Παπούτσια ποδοσφαίρου για παιδιά ανά υλικό

Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει άμεσα την τιμή είναι το υλικό. Το πιο συνηθισμένο είναι το συνθετικό, το οποίο είναι εύκολο στη συντήρηση, ανθεκτικό και αδιάβροχο. Αυτά τα παπούτσια είναι επίσης τα πιο προσιτά. Η ανώτερη κατηγορία είναι τα δερμάτινα ποδοσφαιρικά παπούτσια. Ενώ αυτά είναι πιο ακριβά και πιο απαιτητικά στη συντήρηση, είναι επίσης τα πιο ανθεκτικά και παρέχουν τη μεγαλύτερη άνεση και προστασία για το πόδι αφού τα φορέσετε, καθώς επίσης και καλύτερο έλεγχο της μπάλας.

Παπούτσια ποδοσφαίρου με κορδόνια vs. χωρίς κορδόνια

Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια χωρίζονται σε μοντέλα με και χωρίς κορδόνια. Αυτά χωρίς κορδόνια επιτρέπουν καλύτερη αίσθηση της μπάλας, αλλά πρέπει να εφαρμόζουν στο πόδι πραγματικά τέλεια από την αρχή. Ορισμένα μοντέλα χωρίς κορδόνια έχουν κορδόνια στο εξωτερικό μέρος του πέλματος. Και οι δύο αυτοί τύποι είναι επίσης διαθέσιμοι στο ύψος του αστραγάλου. Τα παπούτσια μέχρι το του αστραγάλου τελειώνουν με κάλτσα, η οποία βελτιώνει τη σύνδεση μεταξύ του ποδιού και του παπουτσιού και αυξάνει την άνεση.